Ferie med små børn - i regnvejr – er en disciplin i sig selv. Det stiller nemlig nogle helt særlige krav til opfindsomhed. Indtil videre er vi kommet helskinnede igennem, men ferie i traditionel forstand har der sgu' ikke være tale om. Jeg føler mig hverken mere eller mindre udhvilet end før ferien startede.

 

Sidste uge startede ellers godt...

...og vi var ved Amager Strand hele dagen trods store mængder vand (og tak til et betydeligt bidrag til Beduin Oasens bundlinje, hvor jeg fandt ud af, at god café latte og frokost kan fåes de mest uventede steder). Badetur og tørt sand mellem tæerne blev det også til trods alt (dog ikke for mig, da jeg hverken er vild med at bade eller få sandtørre tæer – ja, faktisk i det hele ikke varme over 25 grader).

 

Siden tirsdag i sidste uge har vi dog haft balladen...

...for hvad laver man egentlig med små børn, når det regner. Freja er ikke gammel nok til biograf og godt nok har vi regntøjet i orden – men der er da også grænser for, hvad man vil byde sig selv ud i regn og rusk – if it walks like a duck....

 

Jeg har derfor været en hyppig gæst på AOK - dog uden at blive synderligt inspireret. Igen i år holder den indendørs legeplads på Østerbro lukket i juli (husker jeg havde præcis samme udfordring sidste år), og jeg nægter altså at tage helt til Køge og betale en mindre formue for at løbe i pendulfart mellem forskellige legerum. It is not gonna happen!

 

Så har vi været på bibliotek (alle steder der sælges cafe latte er jeg glad), trodset det vilde vejr torsdag og været på Danmarks Akvarium, hvilket viste sig at været et fantastisk sted for begge piger, samt i halv-tomt Zoo fredag. Og så er der jo ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Som for eksempel at både Mathilde og jeg helt fair and square har været nødt til at shoppe nye gummistøvler – og på grund af vandskade (of all things) fik vi dem ekstra nedsat!

 

Pyha! Vi nåede lørdag...

...og jeg følte mig faktisk rimeligt accomplished ud i funktionen event bureau. Jeg kom igennem ugen med glade piger og nogenlunde stabil puls. You go girl! Og hvordan skulle det fejres; med frisørbesøg og koncert (need I say more?). 'Never forget' synger de godt nok, og den massive skuffelse, der indtraf i en menneskegruppe svarende til en mellemstor dansk provins by omkring kl. 18.00 lørdag aften, vil nok sent blive glemt.

 

Eftersom at jeg inden for de sidste 8 måneder to gange har prøvet at blive syg efter at have spist på Københavnske restauranter, er det faktisk ikke helt umuligt, at Robbie boy rent faktisk er blevet syg efter at have fået en omgang hummer med aïoli. Jeg har dog også prøvet at blive tilsvarende syg efter en tur på Bibendum med en tidligere kollega, men det var i hvert fald ikke saltmandlernes skyld! Det var nok snarere en ubalance mellem mængden af indtaget mad og mængden af vin der blev kørt ind (you do the math). Still, by-gones – men sgu' ærgerligt, når man har glædet sig siden december.

 

Nå, men en god fest skal da ikke kvæles bare på grund af en mindre change of plans, det er ikke uden grund jeg blev kaldt festabe blandt tidligere kolleger, og jeg kom (forventeligt) sent i seng. Jeg var derfor temmelig kvæstet, da jeg søndag kl. 12.00 skulle med toget til Vejle – alene med to piger. Been there, done that – I know the drill. Har dog aldrig ført gennemført med tømmermænd, men har man sagt A, må man også sige B. Denne gang blev dog mere interessant! Da jeg stod på Hovedbanen med et styk Fort Knox alias en totalt pakket klapvogn – i god tid for den gangs skyld – var alle tog aflyst på grund af personpåkørsel. Det er svært at brokke sig over den begrundelse, så vi tog hjem igen.

 

Op ad trapperne med os og flere tons baggage...

...(jeg håber ved gud de har fixet elevatoren til jeg kommer hjem - uden den havde vi aldrig fået barn nummer to). Tre timer senere – denne gang i mere skarp mental form – var der held i sprøjten. Vi kom om bord og afsted og nu sidder jeg i Jelling og også her er der butikker med udsalg, bibliotek med café, Legoland stort set i baghaven, samt ikke mindst et styk overmenneskelig farmor. Så mon ikke jeg også kommer helskindet igennem denne uge!Fortsat god sommer!