Jeg vil gerne være sådan en slags mor, der tager på super cool og totalt overskudsagtige udflugter med mine børn - sådan Mette Blomsterberg style når hun laver kager med sine helt vildt velopdragne og rolige piger. Hvor er der vilje er der vej, men lad mig lige beskrive vores sidste outing.

 

Det starter jo meget godt. Vejret er super og pigerne veludhvilede og glade. Vi køber 2 stk. økologiske gryderetter fra Go Away, som vi ved at pigerne kan lide, og har oven i købet et rent picnic-tæppe og service med hjemmefra. Vi finder et godt sted under træet. Så langt så godt. Hvad der sker herefter taler næsten for sig selv...

 

Kl. 17.45: Alle har mad på tallerkenerne og der spises

 

Kl. 17.47: Freja hælder halvdelen af sin mad ud på tæppet. Tæppet er stadig rent, så det kommer tilbage på hendes tallerken

 

Kl. 17.51: Mathilde hælder halvdelen af sin mad ud på tæppet. 'Hvordan skete det lige?' siger hun, efterfulgt af 'Det gør ikke noget!'.

 

Kl. 17.53: Freja stiller sig op på tæppet og sætter sig med et bump ned i sin mad. Vi børster maden af hendes blerøv og spiser videre

 

Kl. 17.55: Freja står op igen - denne gang uden for tæppet - med et halvt fyldt glas cola (vi er jo på tur og det er varmt). Hun bliver distraheret og hælder næsten det hele ned ad min ryg og jeg mærker cola sive ind mellem ballerne. Funny feeling.

 

Kl. 17.57: Freja hælder den sidste rest cola ned i sine sandaler.

 

Kl. 17.59: The girls have left the picnic scene - faderen og jeg spiser færdig - trætte - og fedtede.

 

Ja, de kære små. Det er jo super hyggeligt at tage på tur med dem, men altså også et værre mas - for ikke at sige temmelig bøvlet (mere om mine kvaler i forbindelse rejser med tog og bus en anden gang...). Først skal der jo smøres madpakke og snittes frugt og fyldes i diverse madkasser, drikkedunke, snack boxe - osv. Så skal der pakkes tøj og pusletaske. Så er man afsted og holder tungen helt lige i munden for at holde styr på to børn og sig selv og den gode stemning. Når man så er hjemme igen, skal der pakkes ud - og fejes op efter den store mængde sand og grus, man har slæbt med hjem som en uplanlagt souvenir. Hvor der handles, der spildes (eller samles sammen).

 

Nå, men målet helliger midlet. I disse dage laver vi restaurant træning og har to gange været på Jensens Bøfhus. Jeg vælger at se det som en 'helhedsoplevelse' og det er gået over al forventning.

 

Lad mig nu være fair - mine piger er faktisk rigtig søde og relativt rolige - de er bare børn. Men for pokker, hvor er det da bare nemmere at være hjemme nogen gange - indtil de er ved at have så meget uro i kroppen, at vi bare skal ud.

 

Jeg er nok bare svær at gøre tilfreds - men er der nogen, der har Mette Blomsterbergs nummer?