Stor efterspørgsel efter trendy reflekser har givet grobund for billige kopier, der markedsføres som velfungerende reflekser. To reflekser kan se helt ens ud, men kvaliteten kan være meget forskellig, fortæller Gösta Werner som er forsker på Sveriges Tekniske Forskningsinstitut, til Svenske Dagbladet.
Ny rapport påviser farerne ved dårlige reflekser
Ifølge en ny rapport fra SRA forøger dårlige reflekser risikoen for trafikuheld, fordi vi tror vi er synlige i mørket, når vi bærer reflekser. Hvis refleksen så ikke lever op til EU standarderne (EN13356) overvurderer vi altså vores synlighed. Personer der bærer velfungerende reflekser bliver set af en billist på 125 meters afstand i mørke. Uden reflekser vil billisten først se personen fra 20-30 meter.
Mange reflekser lever ikke op til retningslinjerne og giver dermed bæreren en falsk tryghed. Personen er ikke klar over, hvor dårligt synlige de er i mørket, siger analytiker hos SRA, Thomas Lekander,
Giftige Phtlater i reflekser
Foruden den fare, som dårlige reflekser udsætter bæreren for igennem falsk tryghed i trafikken, så har de samme billige reflekser også et andet problem. De indeholder giftige phtlater, viser en undersøgelse foretaget af NTF i Sverige. Eftersom reflekserne ikke regnes som legesager, findes der ingen krav om at de skal testes for indholdet af giftige phtlater.
Kilde: www.svd.se/nyheter/inrikes/mjuka-reflexer-syns-for-daligt_287745.svd