af Therese Rasmussen, Kommunikationsansvarlig, BabyGear.dk, 23/02/2011 12.41.30

I Danmark var det tidligere helt almindeligt at bruge gå;-seler til sine børn for at beskytte dem bedst muligt. Det er det stadig i eksempelvis USA. I dag er holdningerne i Danmark dog noget mere spredte, så det kan være svært at afgøre, om man vil bruge gå-sele eller ej.


I Babygear har vi haft svært ved at beslutte, om vi skulle tage gå-seler ind i sortimentet. Efter nogen tids drøftelse blev vi dog enige om, at vi godt kan stå inde for dette produkt, da det i bund og grund giver det lille barn den bedste tryghed mod de farer, der er i trafikken ...

I Babygear har vi haft svært ved at beslutte, om vi skulle tage gå-seler ind i sortimentet. Efter nogen tids drøftelse blev vi dog enige om, at vi godt kan stå inde for dette produkt, da det i bund og grund giver det lille barn den bedste tryghed mod de farer, der er i trafikken - hvor kombinationen af hurtig fart og 'utilregnelig' adfærd og manglende kendskab til trafikkens farer hos det lille barn, betyder at uheld kan ske på et spiltsekund.

Gå-sele

 


Uheld sker når man mindst venter det!


Vi husker nok alle den meget tragiske sag fra Hvide Sande i 2009, hvor en lille dreng på 1½ år løb væk fra sin mor og bliver kørt over af en lastbil (link: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-21568425:dr%C3%A6bt-dreng-gemte-sig-for-mor.html?forside) - men derudover har jeg - med to små døtre - haft rig mulighed for at opleve, hvor hurtigt det kan gå og hvor tæt på det lige var.
Derfor lever vi nu - i trafikken - efter parolen 'tillid er godt, kontrol er bedre'. 

 


Hvad siger en ekspert?


Spørger man PhD, læge og forfatter Vibeke Manniche, er hun også en varm fortaler for gå-seler. Hun udtaler således på sin blog:

"Gå-selen har mange fordele. Dels giver den børnene en sikkerhedsradius, hvor de kan bevæge sig frit men alligevel ikke løbe fra os. Det gør samtidig, at vi lader børnene gå selv fremfor at køre dem passivt rundt i en klapvogn. Noget forældre ofte vælger atgøre, fordi de netop er bange for trafikken. Så med gå-selen slår man to fluer med et smæk! Den er velegnet til børn mellem 1-3 år.
Så kære forældre med småbørn - lov mig, at I bruger gå-sele til jeres dyrebare og uerstattelige børn!
"


Udover tryghed og bevægelsesfrihed giver en gå-sele dermed også; barnet mulighed for at bevæge sig mere og allerede tidligt er du med til at give dit barn en aktiv livsstil.

 


Derfor har vi valgt at have gå-seler i sortimentet


Naturligvis er børn forskellige og det er også forskelligt, hvor meget trafik, der er hvor man bor. Derfor kan det også være forskelligt, hvornår og hvor meget man i givet fald har brug for en gå-sele. Et er dog sikkert - uheld sker altid, når man mindst venter der og vores børn er det dyrebareste vi har.
Derfor har vi valgt at have gå-seler i vores sortiment, da vi tror på ideen bag en gå-sele og gerne vil give forældre mulighed for at vælge det til, hvis de mener, at det kan være med til at give dem en bedre og mere tryg tur.