Altid Gratis Fragt | Levering ved døren | 30 dages returret

Er dit barns badedyr en bakteriebombe?

Badeænder og andet badelegetøj kan være bakteriebomber og bør derfor udskiftes regelmæssigt.

I en undersøgelse gennemført af analyseinstituttet, Force Technology, blev der målt bakterieniveauer i badedyr der var 6500gange højere, end de tilladte grænseværdi for rent drikkevand 

Bakterierne udvikles inden i badedyrene, fordi de har huller der kan suge vand ind. Badevandet, der indeholder sæbe, hudceller og andre rester fra badet kommer ind i badedyret og udvikler bakterier. Gamle badedyr får derved biobelægning indvendigt. 

Som led i produktudviklingen hos Hevea fik Terese Hoffeldt gennemført en analyse af badedyr og deres bakterieindhold hos analyseinsti-tuttet Force Technology. Terese Hoffeldt var ikke overrasket over resultatet fordi hun selv havde erfaret at når hun trykkede på hendes datteres badedyr, så kom der noget sort snask ud af badedyrene med hul i. Udover at det så meget ulækkert ud, tænkte hun også, at det da ikke kunne være sundt.

Badedyr uden huller fra Hevea

De beskidte badedyr i datterens badekar blev startskuddet for HEVEAs egne badedyr. HEVEA badedyrene er designet uden huller, så man helt undgår opsamling af vand og dermed bakterier.

Det er fristende at lave huller i badedyr, fordi børnene synes det er sjovt at lave springvand med badelegetøjet, men der er altså også risiko for at lave potentielle bakteriebomber.

Gode tips til rent badevand

Vælg badelegetøj uden huller og sørg for at vaske og tørre badelegetøjet godt efter brug.

Har du bedelegetøj med huller bør det udskiftes regelmæssigt.

Sørg for at købe et badekar eller badebassin af ordentlig kvalitet. De billige kan indeholde rigtig mange giftstoffer som fx. BPA, som især frigives i våd og varm tilstand, og altså ud i dit barns badevand.Badebassiner til udendørsbrug er mere udsatte i forhold til at få bakterier i sig fra bl.a. jord og dyr, og solen varmer vandet op, så det er vigtigt at skifte vandet i basinnet ofte. Husk at rengøre mellem påfyldningerne.

Del:

Copyright © Babygear 2009. All rights reserved.