ClickCease

Blog

Tips til den gode rejse med børn

Kombinationen lang rejsetid i bil, bus eller fly og især mindre børn kan være en stressende oplevelse. Især hvis man som forældre ikke ønsker at tiden kun skal bestå af underholdning fra et elektronisk device. Tager man ja-hatten på er den lange tur jo egentlig også kvalitetstid: Der er ikke så meget andet at lave end at være sammen.

Til en start er det en god ide at etablere reglen, at kedsomhed er en naturlig følelse og er sundt. Det er en vigtig færdighed for børn at kunne håndtere kedsomhed, og længere rejsetid er en dejlig mulighed for at tilbringe tid med sine egne tanker, se på verden udenfor og lade fantasien tage på langfart. I en hverdag med fart på kan det derfor være et veltjent break. Men - indrømmet - det kan kræve tilvænning - også for voksne. Derfor et det godt at have en back-up arsenal af nemme og hurtige aktiviteter undervejs, der kan få tiden til at gå.

Read more

Overgangstøj - termotøj eller softshell?

Det er snart sæson for overgangstøj, og det milde vejr bringer spørgsmål om valg af overgangstøj på banen. For skal du vælge termotøj eller softshell til dit barn? Her guider vi dig omkring fordele og ulemper ved de to typer overgangstøj til børnene, så de får det bedste tøj til foråret.

Lun og vindtæt termotøj

Fordelen ved termotøj er, at det er isolerende og vindtæt. Termotøjet er derfor lunt at have på. Samtidig er termotøj ganske let i stoffet, så der er mulighed for at benytte det som et mellemlag under regntøjet. Under regntøjet skrev vi. Aha, tænker du. Vil det sige, at termotøj ikke er vandtæt i sig selv? Nogle af vores termotøj modeller er tæt på at være vandtætte. Eksempelvis har En Fant termotøj skabt en vandtæt coating, som giver et vandsøjletryk på 4000. Man siger, at tøj skal have et vandsøjletryk omkring 4000-5000 for at være helt vandtæt, og at det er mere vandtæt, jo højere tallet for vandsøjletryk er. Mikk-Line termotøj, En Fant termotøj og CeLaVi termotøj har desuden vandtætte områder ved numse og knæ. Det er typisk de mest udsatte steder på termotøj. Som udgangspunkt er termotøj ikke hundrede procent vandtæt. Termotøj beskytter fint i det fugtige sand i sandkassen eller til en kravletur i det dugvåde græs. Skal børnene sendes ud i sommerregnen, så må du supplere termotøjet med et vandtæt sæt regntøj udover, hvis du vil være helt sikker på at tøjet er vandtæt. Alternativt kan du vælge softshell, som dog er mindre vandtæt end regntøj.

Vandtæt softshell

Vores softshell jakker, bukser og softshelldragter er alle vandtætte. Det er ret praktisk i det danske vejr, hvor der jo hurtigt kan komme en regnbyge, som vejrudsigten ellers havde overset. I modsætning til termotøjet er softshell overgangstøj ikke isolerende. Det beskytter dog stadig en smule mod kulden, da softshell er vindafvisende. Mikk-Line softshell er kommet med en softshell dragt med teddyfor. Så kan du få en dragt, der både er vandtæt, let og behagelig og som samtidig er lun. Alternativt kan du give en striktrøje eller merinould på indenunder softshell-tøjet. Lag på lag og uldtøj inderst inde er en god måde at sikre, at barnet har det lunt i det omskiftelige forårsvejr, hvor en sky for solen kan ændre temperaturen markant.

Så længe holder en sut

Så længe holder en sut

Så længe holder en sut

Mange forældre lader deres barn bruge den samme sut lidt for længe af gangen. Det skyldes uvidenhed, så her giver vi gode råd til, hvor ofte sutten bør skiftes ud. Når du jævnligt skifter barnets sut, giver det bedre sikkerhed og hygiejne. Samtidig risikerer du heller ikke, at den nye sut virker for ”ny” og anderledes for barnet. En sut, der er brugt for længe, kan nemlig ændre form, og så virker den nye sut i samme type helt forkert. Begynder sutten at skifte form er det et tydeligt tegn på, at den har været brugt ALT for længe. Barnet bør få nye sutter en gang om måneden. Dette gælder hvis barnet veksler mellem at bruge flere sutter af gangen, som de fleste børn gør. Har dit barn én favorit sut, så skift den hver 14. dag.

Hvorfor skal sutter skiftes så ofte?

Hvis dit barn bruger sut i flere timer hver dag, slider det ganske enkelt meget på sutten. Af hygiejniske årsager anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du koger sutterne i fem minutter hver dag. Og det er hård kost for sutten – især den del, som barnet har i munden. Sammen med den daglige gumlen i sutten giver det et naturligt slid, og der kan opstå små usynlige sprækker i sutten, som giver grobund for bakterier. MAM sutten kommer i en smart beholder, så du kan sterilisere barnets sutter tre minutter i mikroovnen.

Billige sutter

Hos BabyGear har vi altid billige sutter med fri fragt. Så kan du nemt købe nye sutter med jævne mellemrum, så du altid har nye friske sutter på lager og får smidt de gamle ud. Husk også vores tilbud på multikøb af billige sutter. Vi giver rabat på sutter allerede ved køb af tre sutter. Og køber du ni sutter af gangen får du 20 % rabat.

Hygiejne - Gode råd om hygiejne når du får børn

Hygiejne og børn - Gode råd om hygiejne når du får børn

Et rent hjem er sundt

En god måde at holde sygdom fra hjemmet og undgå at smitte hinanden på, er en god hygiejne – håndhygiejne, rengøring og også gerne oprydning er en god idé, om ikke andet fordi det sparer jer alle for unødvendige sygedage både under barselsorlov og når barnet er startet i daginstitution.

Husk stadig at lufte ud

Små børn har også godt af frisk luft, så vær ikke bange for at lufte ud. Dog må barnet ikke få direkte træk. Dårligt indeklima skaber både gode vilkår for mikroorganismer, giver bedre vilkår for luftvejsinfektioner og giver problemer for allergikere. Luft derfor ud flere gange dagligt, gerne med åbne døre og vinduer i kort tid frem for en lille åbning hele dagen.

Luft ud i soveværelse og børneværelse hver dag. Luft dyner og sengetøj mindst hver 14. dag. Sengelinned vaskes mindst hver 14. dag, samt efter behov.

Håndvask og bleskift

Vask altid – altid – hænder efter bleskift. Og er man langt fra hjemmet er det stadig vigtigt med en god hygiejne. Har du ikke adgang til vand, kan en vådklud og dernæst håndsprit anbefales. Husk at det lille barns hænder også skal vaskes flere gange om dagen!

Snotnæser – og håndvask

Forkølede børns næser tager nok ikke skade af lidt snot, men lader du snotten sidde, er det en effektiv måde at sprede forkølelsen til hele familien. Sørg for hyppigt at tørre deres næse – og vask også selv hænder. Har man ikke adgang til håndvask, kan man anvende håndsprit.

Legetøjet skal afvaskes jævnligt – især ved sygdom.

Blespand – og håndvask

Vær meget opmærksom, hvis du anvender blespand samt andre metoder til at tømme bleaffald i hjemmet – rør ikke ved håndtag eller andet, mens du tømmer den – og vask altid grundigt hænder bagefter.

Puslepuden skal rengøres

Husk ved puslesituationen, som gerne skal være en hyggestund, at hygiejnen skal være i orden omkring bleskift. Brug et underlag imellem puslepude og barn, der nemt kan skiftes. Vask puslepuden hyppigt og ved synligt smuds – og sørg for, at overfladen rent faktisk er nem at rengøre, så vær opmærksom på dette, når du indretter puslepladsen.

Håndtering af vasketøj

Vask altid dine hænder efter at have håndteret snavsetøj. Er der infektioner i hjemmet bør man være ekstra opmærksom med hensyn til vasketøjet – se ”Gode råd om tøjvask”.

Sutter

Det nyfødte barn er ret sart. Derfor er det kun barnet, der må sutte på sin egen sut eller sutteklud. Sutten skal skoldes dagligt, og efter den har været på gulvet.

Kilde: Rådet for Bedre Hygiejne

Sådan vælger du det bedste regntøj til børn

sådan-vælger-du-det-bedste-regntøj-til-børn
BabyGear guider dig til de mange spørgsmål og beslutninger der kan opstå, når du skal købe regntøj til de mindste. Hvilket materiale skal du vælge? Skal regntøjet være to-delt? Og hvordan vasker du det, så det forbliver vandtæt? Få vores bedste råd til køb og pleje af regntøj til børn her.

Read more

Studiejob som Sociale media redaktør

Vil ud have et studiejob med stor fleksibilitet, selvstændighed og ansvar, hvor du får masser af muligheder for at få praktisk erfaring med markedsføring via sociale medier - og samtidig til en god timeløn? Så er jobbet Sociale media redaktør måske noget for dig.

Read more

Reima flyverdragten - Gotland vinder Bäst-i-Test 2019

Reima flyverdragten - Gotland vinder Bäst-i-Test 2019

Vi lægger stor vægt på at udvælge gode produkter til babygear.dk. Derfor er det også fedt når et produkt som Reima Gotland flyverdragten vinder Bäst-i-Test 2019. Blandt mange flyverdragter vinder Reima Gotland Bäst-i-test 2019 med begrundelse: Perfekt pasform, meget let at holde ren, dejlig varm, utroligt vandafvisende.

 

Perfekt pasform
Småbørn, der lige har lært at gå, kan let blive klodsede i en flyverdragt, men det er ikke et problem med Gotland. Elastik i ærmer og ben er lige stramme nok til at kunne trække over vanter og sko, men ikke så stramme, at du er nødt til at kæmpe med dem.

Nem rengøring
Meget let at blive ren uden at skulle vaske det. Meget kan let rystes, når flyverdragten har fået lov til at tørre. Efter en vask forsvinder alt, og der opstår ingen mærkbar vaskeeffekt, selv efter flere maskinkørsler. Reima Gotland har et enkelt, men elegant design. Den dekorative kant af pelskraven kan fjernes, hvis den føles overflødig.

Holder barnet godt tempereret hele vinteren
Det er nok med bare almindeligt tøj, muligvis et ekstra lag i mange minusgrader, og barnet vil føle sig perfekt tempereret på ryggen efter et par timers leg udendørs. Kraven ender lige lige ved hagen. Det er knapper, at du har brug for at supplere med tørklæde. Vandsøjletryk er også af første klasse. Barnet kan sidde i en vandpø og stadig være tør, når flyverdragten kommer af. Snefang er heller ikke et problem, ærmer og benender er stramme.

Slidstærk
Når vinteren er forbi, vil der (ved alm. brug) være minimal slid på knæene og rumpen ses. Men i det store og hele ser Reima Gotland rigtig fin ud. Silikonebåndet, der skal bæres under skoen, er også i ny stand. Ud over for få og for små reflekser, har denne flyverdragt samlet set alt, hvad der kræves af en god flyverdragt. I betragtning af at Reima Gotland kan bruges i flere vintre, arves af søskende eller videresælges, er der ingen tvivl om, at dette er et af de bedste samlede køb, man kan foretage.

Er dit barn sikker i vandet?

Nu er tiden kommet til at ligge på stranden, ved poolen eller i svømmehallen. Børnene skal løbe rundt i vandkanten og finde nye venner, mens forældrene nyder at lege med, tage en vandrutschebanetur eller vise hvordan man laver den største maveplasker.

Read more

Coming through! Hummer på cykelstien....

Jeg tror nok, at jeg er blevet mere tålmodig af at få børn - men udgangspunktet var godt nok også ringe. Når jeg sætter mig op på en cykel ser jeg dog ikke rigtig nogen forbedring på den front. Måske fordi jeg som oftest har travlt, men det skal nu ikke være nogen undskyldning. Jeg bilder mig ind, at jeg generelt er både rummelig, tolerant og venlig. Det er bare som om, at den side fordufter, når jeg sætter mig op på cyklen. Som en anden selvudnævnt færdelsbetjent - eller skal vi sige Mrs. Jekyll & Mrs. Hyde - kan jeg komme helt op i det røde felt og få trang til at repetere regler og anvisninger, hvis nogen for eksempel blokerer cykelstien, ikke kører hurtigt nok, går i modsat retning på cykelstien, parkerer så jeg ikke kan komme forbi, ikke ser sig for eller pludselig skifter retning i fodgængerovergangen, så jeg er ved at gå ind i dem med cykelvognen - og andre handlinger, som gør, at JEG skal sætte farten ned.

Forrige år lige op til jul var vi involveret i et harmonika-sammenstød på motorvejen. Vi var uden skyld i det og ingen i bilen kom noget til - udover at få en gedigen forskrækkelse og real life erfaring med, hvor hurtigt uheld kan ske. Vores bil derimod blev totalskadet. Jeg var på barsel og min mand arbejdede lige rundt om hjørnet, så der var ikke nogen presserende årsag til at få ny bil lige med det samme. Derudover er det faktisk ret vanskeligt at komme ud at kigge på ny bil, når man ikke har nogen bil i forvejen - og pasning af pigerne var ikke sådan lige at få (den ene gang vi fik passet Mathilde, havde vi ikke lige fået checket åbningstiderne hos forhandlerne, så da vi troppede op med købelyst hos Ford var der selvfølgelig lukket...).

 

Om gode ben og good citizenship

Da jeg startede på arbejde igen i august var der fuld tryk på vejarbejdet i København, så jeg vurderede ikke, at der var meget tid sparet ved at tage bilen og skulle finde 3 x parkering for at afhente i to institutioner. Og nu er jeg faktisk blevet ret glad for, at jeg bliver 'tvunget' til at cykle og dermed få 1 times daglig motion (og i tilgift få ekstra god samvittighed til at spise store mængder slik om aftenen).

 

 

Status nu er derfor, at jeg dagligt tilbagelægger rigtig mange kilometer på de københavnske cykelstier - oftest med en dobbelt cykelvogn på slæb - i fast pendulfart mellem hjem, dagpleje, børnehave og arbejde. Udover stærkere ben og god samvittighed overfor miljøet og forhåbentlig også point hos Københavns Kommune for udvisning af good citizenship (nu de gerne vil have biler ud af byen - og tilsyneladende også borgere med gode ben, da de ikke har været særligt imødekommende overfor vores ønske om børn i samme institution), har jeg også fået en del erfaring med at være cyklist igen (ellers skal vi tilbage til min studietid i Århus for 11 år siden for at finde et periode, hvor jeg jævnligt kastede mig op på min bike).

 

Og jeg skal lige sige, at det ikke er blevet sjovere eller nemmere med en dobbelt cykelvogn - især ikke når man som jeg 'like to travel light' og komme hurtigt frem. Det er bare irriterende altid at være det største skrummel på cykelstien og ikke bare kunne smutte igennem. Det er dog ikke det største problem!

 

Selvudnævnt færdselsbetjent - C'est moi!

Jeg tror nok, at jeg er blevet mere tålmodig af at få børn - men udgangspunktet var godt nok også ringe. Når jeg sætter mig op på en cykel ser jeg dog ikke rigtig nogen forbedring på den front. Måske fordi jeg som oftest har travlt, men det skal nu ikke være nogen undskyldning. Jeg bilder mig ind, at jeg generelt er både rummelig, tolerant og venlig. Det er bare som om, at den side fordufter, når jeg sætter mig op på cyklen.

 

Som en anden selvudnævnt færdelsbetjent - eller skal vi sige Mrs. Jekyll & Mrs. Hyde - kan jeg komme helt op i det røde felt og få trang til at repetere regler og anvisninger, hvis nogen for eksempel blokerer cykelstien, ikke kører hurtigt nok, går i modsat retning på cykelstien, parkerer så jeg ikke kan komme forbi, ikke ser sig for eller pludselig skifter retning i fodgængerovergangen, så jeg er ved at gå ind i dem med cykelvognen - og andre handlinger, som gør, at JEG skal sætte farten ned.

 

Hallooo - hvad har du gang i...

Som den morgen, hvor jeg med sved på panden og i fuldt ræs mod børnehaven, tog mig selv i meget lidt assertivt nærmest at råbe 'Hallo - hvad har du gang i' til en mor uden børn i sin Nihola cykelvogn. Det skal her lige siges, at hun havde valgt at spærre hele cykelstien for at stå og sludre med en veninde og ville have, at jeg skulle køre ud på en ret trafikeret vej for at komme forbi. Still, nok ikke den adfærd, jeg ønsker Mathilde skal udvise (eller som jeg ville råde andre til for den sags skyld - det er ikke just konfliktnedtrappende eller løsningsorienteret).

 

Men når musikken spiller, kan jeg have svært ved at styre min 'road rage'. Det der dog er tankevækkende for mig er, at min mand syntes, at JEG var latterlig ved at hidse mig sådan op - og jeg havde ellers forventet total opbakning. Det det nok bare en forskel på min mand (og i dette tilfælde flere andre) og mig. For mig er det imidlertid princippet om, at man skal kigge lidt ud over sin egen næsetip. Ligesom man heller ikke tager elevatoren, hvis man har raske ben og der står mennesker med barnevogn, krykker eller cykel og venter på den. Som oftest holder jeg dog min mund, for man skal jo vælge sine kampe - og jeg vil jo også gerne videre.

 

Hvad med dig selv, vil du så spørge? Ja, du skal i hvert fald ikke spørge min mand - men ifølge mig selv kører jeg til UG med kryds og (cykel)slange. Jeg har ikke lavet nogen (fysiske) skader på mennesker eller dyr endnu, men skal dog heller ikke udnævne mig selv til cykelhelgen.

 

Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt!

Copyright © Babygear 2009. All rights reserved.